ARBETA och LÄR DÄR DU ÄR

Lär där du är med hjälp av digital teknik

Det finns flera sätt att få hjälp att lära sig om och med digital tekniks möjligheter.

SENIORSUFSKOLA PÅ TV
Utbildningsradion har en utbildningsserie med kända personer, som lär sig möjligheterna med en mobil telefon, skicka elektronisk post, skaffa digitala legitimation och många andra tips. Nu andra säsongen. Följ med på en lättsam kunskapsresa och efter programmet finns medföljande handledningsbok.

Seniorsurfskolan på SVT-play

PLATSER SOM GER KUNSKAP

Digital akademin Digital akademin

Ditt
digitala
jag

ger enkla handfasta tips att förstå telefonens och datorns möjligheter. Det är en kunskapsplats i ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Digitalakademin.

Under rådande pandemi erbjuds också  kostnadsfria onlineutbildningar genom Google Meet för att hjälpa arbetssökande och företagare med marknadsföring.
 

Digidel nätverket Digidel nätverket

Flera kommuners bibliotek har ett Digidelcenter  som kan hjälpa till med den digitala tekniken och dess möjligheter. Hör med ditt lokala biblioteket, hur de kan guida i den digitala djungeln.

Lärande FÖR SKOLA

FRITT LEKTIONSMATERIAL FÖR LÄRARE
Digitala lektioner är ett lektionsmaterial från Internetstiftelsen med lektioner och material, som täcker det som rör digital kompetens och programmering i skolan.
Tips även för föräldrar som vill veta mer.

LÄRANDE FÖR FÖRETAGARE

VERKSAMT  har samlad information från flera olika myndigheter, som ger bra råd för att förenkla och digitalisera ditt företagande.

MÖTAS DIGITALT

NYa och SMIDIGA MÖTEn