DIGITALA HEMMET

ENKLARE VARDAG.

I vårt hem har vår dator/surfplatta/mobil en central funktion inom flera områden. Den kan vara din förlängda arm som tänder, släcker och mäter av olika funktioner. 

Det går även att ta hjälp av en Digital röstassistent, som agerar efter vad du säger att du vill ha utfört, som att sätta igång musik, berätta om vädret, ringer upp dina samtal eller söka upp vad du vill veta om världen utanför.

Digital assistent

Funktioner som förenklar

Hemmet  kan förenklas med flera funktioner, det kan vara en robotdammsugare rengör dina golv, madrasser som ger kunskap om du snarkar. Det är smarta lösningar som har inbyggda sensorer som känner av och kan förstå vad som kan göras. Du kan hitta många av dessa digitala funktioner till ditt hem,  inom elhandeln.  Läs mer om hur fungerar -  i det som idag kallas Internet of things - sakernas internet.

Här finns ett axplock av flera funktioner, som länkar till andra webbplatser med mera information. De visar hur du kan betala, handla, skaffa digital brevlåda eller kontakta doktorn - allt göras via dator/surfplatta/mobil. En enklare guide finns kring ord, teknik och platser att få hjälp.

Bäst i tests råd för smart belysning för ditt hem

Betalningshjälpen lotsar dig kring olika betalningsmedel

Energimyndighetens råd
om värme och hjälpmedel

Handla hemma
- Hallå konsument ger tips

Internetstiftelsens råd
om hur säkert ett smart hem är

Digital brevlåda och post
- Skatteverket ger tips

Titta på film när du vill
- råd för att "streama"

Vårdguiden 1177 ger 
råd vid hälsa och vård


VÅRA INTERNETVANOR
Läs gärna Svenskarna och internet 2019, som är en årlig studie från Internetstiftelsen, av svenska folkets internetvanor inom flera områden .